Krijg twee keer zoveel gedaan in de helft van je tijd?

Tijd is schaars voor een ondernemer, en er is meer genoeg te doen. Hoe zorg je ervoor dat je tijd niet opgeslokt wordt door te veel afleiding, zodat...

Tijd is schaars voor een ondernemer, en er is meer genoeg te doen. Hoe zorg je ervoor dat je tijd niet opgeslokt wordt door teveel afleiding, zodat je zoveel mogelijk in contact bent met je potentiële klanten? Sprout-expert en ondernemerscoach Sentini Grunberg geeft 5 tips.

1. Stel doelen
Doelen stellen is essentieel. Dit doe je ook als je op vakantie gaat: waar wil je heen? Zo gaat dat ook in je onderneming. Hoeveel klanten wil je dit jaar bedienen? Hoeveel omzet wil je deze maand? Essentieel in doelen stellen is dat je er een getal en een datum aan toevoegt. Een deadline zet aan tot actie.

2. Doe aan reverse engineering
Bedenk altijd: wat heb ik ervoor nodig om mijn doel te bereiken? En: wat heb ik nu binnen handbereik wat ik daarvoor kan gebruiken? Als je doel bijvoorbeeld is om binnen 90 dagen twee nieuwe klanten binnen te halen: hoeveel potentiële klanten moet ik dan deze week gesproken hebben om dat doel te bereiken? Wie in mijn netwerk kan me hier wellicht een stap verder mee helpen?

3. Plan je dag
Plan je dag van begin tot eind, dit geeft rust en duidelijkheid voordat je aan je dag begint. Plan je dag het liefst de avond ervoor en werk met blokken van een half uur, waarbij je steeds na anderhalf uur een korte break neemt. Zo blijf je scherp en gefocust.  

4. Heb discipline
Als je gepland hebt om bijvoorbeeld 5 potentiële klanten per week te benaderen is het soms moeilijk je eraan te houden. Voor mij werkt het heel goed om de activiteit behandelen alsof het een echte afspraak is. Ik blok de tijd dan ook in mijn agenda en stel minimaal 2 reminders in.

5. Manage afleidingen
Kijk het liefst één keer per dag en anders hooguit 2 keer per dag naar je mail! Bijvoorbeeld aan het eind van de ochtend om 11.00 uur en eind van de middag om 17.00 uur. Je mail is de grootste energie en tijdvreter. Als je hier productief mee omgaat dan kun je zeker twee keer zoveel doen in de helft van je tijd. En dat komt zeker jouw omzet ten goede.

Bron: Sprout.nl
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen