Streekinformatie

Streekinformatie


Zuid-Limburg-DownSouth
NL
Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg komt het beste van twee werelden samen: het zuidelijke Bourgondische genieten en de Hollandse nuchterheid. De regio bevindt zich op een centrale plek in Europa, waar verschillende talen en culturen samenkomen, en grote Europese steden op een paar uur reisafstand liggen. Wie Zuid-Limburg betreedt, waant zich in het buitenland. De prachtige heuvelachtige natuur met chateaus, kastelen en een internationaal bekroonde wijnproductie draagt hier zeker aan bij. Maar ook de lokale gastronomie met bijzondere streekgerechten is een uitstekende reden om deze regio te bezoeken. Zuid-Limburg is dan ook een van de populairste Nederlandse vakantiebestemmingen.
Limburg
NL

Limburg
Limburg
Limburg
NL
Noord- en Midden-Limburg
De natuur in het noorden en het midden van Limburg leent zich uitstekend voor lange wandelingen en prachtige fietstochten. Enerzijds zijn er de afwisselende landschappen met bossen, uitgestrekte heidevelden en beekjes, anderzijds het in 2014 als groenste regio ter wereld verkozen Weert. In dit gedeelte van Limburg bevinden zich bovendien maar liefst twee nationale parken en diverse kleinere natuurgebieden. Naast de rust die de prachtige natuur biedt, is het natuurlijk ook mogelijk de drukte op te zoeken in het historische Roermond of Venlo, bekroond als beste binnenstad 2013-2015.
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
NL
Voerstreek en omgeving
Dit Vlaamse eilandje in een Waals gebied ligt tegen de onderkant van Zuid-Limburg. Hoewel Voeren enkel bestaat uit zes dorpjes, Moelingen, ’s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal, is er meer dan genoeg te doen. Het glooiende landschap vormt de perfecte achtergrond voor prachtige wandelingen en bijzondere fietstochten, maar ook om helemaal tot rust te komen en te genieten. De heerlijke Bourgondische streekgerechten en –producten dragen hier natuurlijk aan bij. De Voerstreek ligt precies tussen de grote steden Maastricht, Aken en Luik, en is daardoor een ideale bestemming om de verdere omgeving te ontdekken.
Limburg
NL
Limburg
Limburg
Limburg
Voerstreek
Ardennen
Waar uw hart ook ligt, van pittoreske dorpjes tot historische steden, deze regio biedt voor iedereen wat wils. De Ardennen bieden voldoende ruimte om tot rust te komen en te genieten van prachtige kastelen en kerken. De robuuste omgeving geeft echter ook genoeg mogelijkheid tot veel buitenactiviteiten, zoals kajakken, boogschieten en survivallen. Waar u ook voor kiest, dit prachtige bosgebied in het oosten van België zorgt altijd voor voldoende vakantiegevoel.
Limburg
NL
Limburg
Limburg
NL
Limburg